MÜNİH'İN GÖBEĞİNDE NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
MÜNİH'İN GÖBEĞİNDE NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Türkiye’de Türküm, Türkiyeliyim tartışması süre dursun Almanya’nın Münih şehrinin göbeğinde, Boss Ali lakaplı iş insanı Ali Çabuk mekanının üzerine NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazdırdı.
Münih’e 1980 senesinde gelen Ali Çabuk ay-yıldızlı bayrağı her gittiği yerde dalgalandırıyor. Kendisini koyu bir Alparslan Türkeşçi olarak tanımlayan Ali Çabuk, memleket sevgisini, Ata türk sevdasını Almanya’da açtığı her işletmede gösteriyor.
Münih’in çeşitli semtlerinde açtığı işletmelere Cafe Ay-Yıldız, Cafe Lira gibi isimler veren Ali Çabuk, özellikle Türkiye’de Türk mü yoksa Türkiyeli mi ? tartışmalarının gündemde olduğu şu günlerde Odatv’den Deniz Gezginci’nin sorularını yanıtladı.
Türk olduğum için gurur duyuyorum diyen Ali Çabuk; “Münih’e geldik geleli 1980 senesinden beri Türk kimliğimizi korumak için savaş verdik. Her gittiğimiz yerde şanımızla ay yıldız bayrağımızı dalgalandırdık. Ben açık hizmet yapan birisiyim ve yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum” dedi.
Münih’in merkezine, ana tren istasyonu yakınındaki mekanının üzerine “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” yazısını insanlar gururlansın diye yazdığını belirten Ali Çabuk; “ Türk olmakla gurur duyuyorum ve o yazıyı oraya yazmaktan çekinmiyorum” dedi.
. . .
#münihinsesi #nemutlutürkümdiyene
FacebookSayfa➤ /munihinsesi
Instagram➤ /munihinsesi
FacebookGrup➤ /groups/munihteyasayanturkler
Youtube ➤ /munihinsesi
WhatsAppGrup ➤ +905368638699
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
