NEVŞİN MENGÜ: “YANDAŞLAR KONUŞUYOR, MUHALİFLER KORKUYOR”

Siyaset 28.01.2019 - 07:47, Güncelleme: 01.12.2021 - 20:21 1884+ kez okundu.
 

NEVŞİN MENGÜ: “YANDAŞLAR KONUŞUYOR, MUHALİFLER KORKUYOR”

HDF (Münih Türkiye Halk Derneği) tarafından önceki gün Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği’ne konuşmacı olarak katılan başarılı gazeteci Nevşin Mengü; “CHP’nin yoğun olduğu semtlerde insanların basına konuşmaya korktuğunu ” belirtti.
Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu’na bağlı Münih Türkiye Halk Derneği tarafından önceki gün gerçekleştirilen Uğur Mumcu’yu Anma gecesinin konuğu gazeteci Nevşin Mengü oldu. “Türkiye’de yeni basın. Haber değil propaganda” konusunun işlendiği söyleşide Mengü, Türk basınının geldiği nokta ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.    Söyleşi Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Fulya Kip Barnard’ın açılış konuşması ile başladı. Uğur Mumcu’nun kendileri için sembol bir isim olduğunu belirten Barnard; “Biz her Ocak ayında Uğur Mumcu adı ile sadece Uğur Mumcuyu değil, ülkemizde demokrasiye hayatını adamış tüm devrimcilerimizi, bu uğurda yitirdiğimiz gazetecilerimizi birlikte anıyoruz. Uğur Mumcu bizim için sembol bir isim. Ülkemizde bu uğurda çok kanlar döküldü, çok şehit verildi. Bu mücadele kurtuluş savaşından beri devam eden bir mücadele hala da devam ediyor” dedi.    Uğur Mumcu’nun demokrasinin en büyük savunucusu olduğunu belirten HDF Genel Başkanı Necip Şahin; “HDF Dernekleri tarafından 1993 yılından itibaren, kesintisiz olarak Uğur Mumcu adı ile katledilen tüm basın çalışanlarını her yıl anıyoruz. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Çünkü Uğur Mumcu’yu anmak demokrasiyi savunmaktır. Uğur Mumcu bağımsızlıktır, adalettir, aydınlanmadır, yurtseverliktir, kardeşliktir, laikliktir. Ayrıca derneğimizin bir üyesi de olan Mumcu, karanlıklara baş kaldırdığı için, geleceği görebildiği için, bizi uyardığı için, uyaracağı için öldürüldü. Bu uğurda savaşan ve katledilen gazetecilerin ortak yanları da ne acıdır ki hiç birinin gerçek katilleri ortaya çıkarılmadı.” dedi.    Yapılan açılış konuşmalarının ardından Türkiye’de basının geldiği durum ile ilgili düşüncelerini belirten Nevşin Mengü; “Günümüzde gazetecilik demeç gazeteciliği haline geldi. Gazetelerde toplumu ilgilendiren haberler ve bu haberlere ait ayrıntılar araştırılmaz oldu. Şu anda DW (Deutsche Welle)’de “Bire Bir” adında bir program yapıyorum ve bu programda halkın nabzını tutmak için zaman zaman sokak röportajları gerçekleştiriyorum. Bu röportajlarda görüyorum ki CHP’nin yoğun olduğu yerlerde insanlar kameralara konuşmak istemiyor, başımıza bir şeyler gelecek diye korkuyorlar. AKP seçmeninin yoğun olduğu yerlerde ise vatandaşlar kendilerine o kadar güveniyorlar ki ne söylerse söylesinler devlet arkamda diyerek çok rahat konuşabiliyorlar” dedi.    Hükümet yanlısı olmayan insanların yalnız bırakıldığını belirten ve bu konuda muhalefete de büyük görevler düştüğünü söyleyen Mengü; “ Hükümet ile aynı doğrultuda düşünmeyen insanlar yalnız bırakılmış. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlardan dolayı, takside yaptıkları muhabbetlerden dolayı içeri atılan insanlar var. Bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanmadıkça basın özgürlüğünden söz edilemez. Bu konuda da muhalefete büyük görevler düşüyor.  Muhalefetin yeri yerinden oynatması gerekiyor” dedi. munihinsesi.com / özel      
HDF (Münih Türkiye Halk Derneği) tarafından önceki gün Almanya’nın Münih şehrinde gerçekleştirilen Uğur Mumcu’yu Anma Etkinliği’ne konuşmacı olarak katılan başarılı gazeteci Nevşin Mengü; “CHP’nin yoğun olduğu semtlerde insanların basına konuşmaya korktuğunu ” belirtti.

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu’na bağlı Münih Türkiye Halk Derneği tarafından önceki gün gerçekleştirilen Uğur Mumcu’yu Anma gecesinin konuğu gazeteci Nevşin Mengü oldu. “Türkiye’de yeni basın. Haber değil propaganda” konusunun işlendiği söyleşide Mengü, Türk basınının geldiği nokta ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

 

Söyleşi Münih Türkiye Halk Derneği Başkanı Fulya Kip Barnard’ın açılış konuşması ile başladı. Uğur Mumcu’nun kendileri için sembol bir isim olduğunu belirten Barnard; “Biz her Ocak ayında Uğur Mumcu adı ile sadece Uğur Mumcuyu değil, ülkemizde demokrasiye hayatını adamış tüm devrimcilerimizi, bu uğurda yitirdiğimiz gazetecilerimizi birlikte anıyoruz. Uğur Mumcu bizim için sembol bir isim. Ülkemizde bu uğurda çok kanlar döküldü, çok şehit verildi. Bu mücadele kurtuluş savaşından beri devam eden bir mücadele hala da devam ediyor” dedi. 

 

Uğur Mumcu’nun demokrasinin en büyük savunucusu olduğunu belirten HDF Genel Başkanı Necip Şahin; “HDF Dernekleri tarafından 1993 yılından itibaren, kesintisiz olarak Uğur Mumcu adı ile katledilen tüm basın çalışanlarını her yıl anıyoruz. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Çünkü Uğur Mumcu’yu anmak demokrasiyi savunmaktır. Uğur Mumcu bağımsızlıktır, adalettir, aydınlanmadır, yurtseverliktir, kardeşliktir, laikliktir. Ayrıca derneğimizin bir üyesi de olan Mumcu, karanlıklara baş kaldırdığı için, geleceği görebildiği için, bizi uyardığı için, uyaracağı için öldürüldü. Bu uğurda savaşan ve katledilen gazetecilerin ortak yanları da ne acıdır ki hiç birinin gerçek katilleri ortaya çıkarılmadı.” dedi. 

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Türkiye’de basının geldiği durum ile ilgili düşüncelerini belirten Nevşin Mengü; “Günümüzde gazetecilik demeç gazeteciliği haline geldi. Gazetelerde toplumu ilgilendiren haberler ve bu haberlere ait ayrıntılar araştırılmaz oldu. Şu anda DW (Deutsche Welle)’de “Bire Bir” adında bir program yapıyorum ve bu programda halkın nabzını tutmak için zaman zaman sokak röportajları gerçekleştiriyorum. Bu röportajlarda görüyorum ki CHP’nin yoğun olduğu yerlerde insanlar kameralara konuşmak istemiyor, başımıza bir şeyler gelecek diye korkuyorlar. AKP seçmeninin yoğun olduğu yerlerde ise vatandaşlar kendilerine o kadar güveniyorlar ki ne söylerse söylesinler devlet arkamda diyerek çok rahat konuşabiliyorlar” dedi. 

 

Hükümet yanlısı olmayan insanların yalnız bırakıldığını belirten ve bu konuda muhalefete de büyük görevler düştüğünü söyleyen Mengü; “ Hükümet ile aynı doğrultuda düşünmeyen insanlar yalnız bırakılmış. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlardan dolayı, takside yaptıkları muhabbetlerden dolayı içeri atılan insanlar var. Bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanmadıkça basın özgürlüğünden söz edilemez. Bu konuda da muhalefete büyük görevler düşüyor.  Muhalefetin yeri yerinden oynatması gerekiyor” dedi.

munihinsesi.com / özel

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve munihinsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.